Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2018 20:36 - Готин филм в стилистиката на Good Time (2017)
Автор: kalenderov Категория: Видео   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.02.2018 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Името му идва от една от песните накрая - "I Don"t Feel at Home in This World Anymore" и показва слизането на момиче и момче в ада. 
image
Не съм забелязал да е наистина комедия, както го пишат в ИМДБ, което е голям плюс за филма. Но за сметка на това е доста смешно на моменти. Илайджа Ууд в ролята на неосъществен каратист е абсолютно на ниво, както и неговото куче. Девойката с биричките в главната роля е истинско бижу. Хубаво е, че не са сложили някоя супер красива и бездарна манекенка в тази роля. Всичко лъха на безжалостен автентизъм. Криминалната интрига е интригуваща и приятна. Автентичната селска атмосфера е за отбелязване. 

"I Don"t Feel at Home in This World Anymore" напомня по много неща на Good Time (2017), например това, че в него е пълно с пропаднали типове. Но в някои отношения е и по-добър, защото показва изметта, но заедно с нея и свестните хорица, страдащи от страхова невроза, пристрастени към бирата. А и животът си е баш такъв - откровените дебили съжителстват с прикритите дебили и се иска талант да откриеш човещинката в цялата работа, да направиш такава "рок опера" и да трогнеш зрителя. Хубавото е и това, че не всичко е толкова безнадеждно в "I Don"t Feel at Home in This World Anymore". Орфей и Евридика слизат в Ада и там настава наистина впечатляваща мазня, но цялата патардия, която се разиграва пред смаяните зрители, е напълно оправдана и в крайна сметка изцяло човешка. Успяваш да се идентифицираш както с онеправданите "жертви" на кражбата в началото, така и с измъчените техни похитители.

Видно е, че доста компетентна творческа ръка е работила върху филма, що се отнася до моментите с отрепките и утайките на обществото. Някои хора не могат директно да стъпят на пътя на правдата и нормалността, а първо трябва да попаднат под ноктите на самия дракон, за да могат после през целия си останал живот да са благодарни на невероятното стечение на обстоятелствата, че са успели да се отърват. Скоро между другото четох, че пълното морално падение е един от пътищата човек да почувства божественото у себе си. Неприятно ми е да го призная, но го видях в интервю с Александър Дугин, идеологът на Путин. Може и да е фалшификация, но на мен ми допадна. А ако не е фейк, то със сигурност Дугин някъде го е прочел. Но то пасва много добре на филма. А и дракон (змия) има.

Ето и част от песента, от която е взето заглавието на филма:

And I can"t feel at home  in this world anymore Oh, Lord, you know  I have no friend like you If heaven"s not my home Then, Lord, what will I do? The angels beckon me.
Железен филм! Жалко, че едва ли някой ще го преведе на български. Но и с английски субтитри става, защото няма много идиоми, жаргон или терминология, както беше в Good Time. Ето песничката и трейлъра по-долу.
Линк към ИМДБ: http://www.imdb.com/title/tt5710514/
Има го в Замунда с английски субтитри

Георги Календеров






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalenderov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 16062
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930